Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Evy start to run

Desiree | email | 13-04-2010

Ik ben al een hele tijd aan het kijken of er een forum is van de Start to run, maar ik kom het helaas nog niet tegen. Het lijkt me leuk om ervaring uit te wisselen met mensen die dit ook volgen.

Mijn conditie is 0,0. Ik heb les 1 gelopen, maar was helemaal kapot, Ademhalen onregelmatig, steken in mn zij en nadien immense spierpijn. Op het laatst moest ik 3 minuuten hardlopen. Wat duurden die minuuten lang!

Na een paar dagen rust wil ik les 1 gaan herhalen. 2 van de oudste kinderen(beiden 11) lopen mee, voor de stimulans. Ze lopen me er natuurlijk wel met gemak uit ;-)

Lianne | 10-03-2011

Vanmorgen om 6 uur les 5 gelopen met Evy ;-)
Was voor de eerste keer echt genieten. Betrapte mezelf erop dat ik ook op het gemakje naar de omgeving keek in plaats van naar mijn voeten :-)

Anna84 | email | 08-03-2011

Hoi!

Ik ben vorige week begonnen met start2run en ben heel erg enthousiast! Heb eerder pogingen gedaan maar toen had ik echt moeite om de 3 minuten vol te houden en ben steeds voortijdig afgehaakt.

Ik doe nu 1 extra training in de week, de zwaarste les herhaal ik een x en ik merk dat het voor mezelf goed werkt. Ondanks dat je maar 3 x mag lopen met Evy.

Hoe gaat het met de rest?

groetjes!

Hendri | 06-03-2011

@ marleen

als je evy volgt kun je beter niet extra gaan lopen. Hoewel je conditie het misschien toelaat, doen je spieren dan mogelijk niet. het schema van evy is een heel veilige manier om van een beginners lichaam een gezond sterk lichaam te maken. Als je meer gaat lopen krijg je al snel last van je scheenbeen, waar veel beginners die bv zonder schema lopen na een week of 2 mee te doen krijgen.

Mijn tip dus: hoewel je misschien zin hebt om meer te lopen, en evies lessen nog kort lijken, hou het erbij. Over 10 weken heb je pas een beetje een basis gelegd waarmee je buiten je schema kan gaan lopen zonder snel geblesseerd te geraken.

Marleen | email | 06-03-2011

hoi allemaal,

Ik ben vandaag ook begonnen met les 1 van Evy en het viel me erg mee. Heb de terugweg nog een gedeelte van een ander loopprogramma gedaan. Weet natuurlijk niet hoe ik morgenvroeg uit bed kom.
Ik vind het wel lekker dat je niet steeds op je horloge hoeft te kijken hoe lang je nog moet. En Evy heeft wel een vriendelijke stem die erg fier op je is. Dus op naar les 2, maar morgen mocht ik een dagje vrij nemen van Evy.

Lianne | email | 03-03-2011

Hey hallo allemaal,

Hier ook iemand die is begonnen met Evy. Nou ja eigenlijk is het de tweede poging. In september was ik ook begonnen maar na zes lessen gestopt.

Nu dus de tweede poging, en deze keer ga ik ervoor. Vanmorgen les 3 gelopen. Ik heb een behoorlijk overgewicht maar het gaat goed. Dat ene avondje handballen in de week is toch ergens goed voor denk ik ;-)

Als ik 's avonds loop of na een handbaltraining (altijd 's avonds) heb ik 's nachts wel wat pijnlijke kuiten. Heeft iemand hier ervaring mee. En is het misschien een idee om compressie kousen aan te schaffen?

Harry | 02-03-2011

heey hardlopers!

ik ben onlangs ook aan evy begonnen. Les 10 zit er inmiddels al weer op! het is erg leuk om te doen, kan niet wachten om het schema uit tel open ( en verder te gaan naar de 10 km)!

t is wel shitweer afentoe... maarja als je eenmaal loopt merk je daar niets meer van:)

Sylvia | 27-02-2011

Hoi allemaal
Wat superleuk hier.
Ben al zo'n 5 keer overnieuw begonnen met Evy 5 km. Last van knieen (verkeerde schoenen), griep, slecht weer en hartkloppingen (stress). Ben laatste keer gestopt bij les 15.
Ik ga deze week beginnen bij les 4.
Wat een uitvinding he.

Gr
Sylvia

Fie | 27-02-2011

Hey, ik ben in januari begonnen met start to run en ben nu aan les 19 toe morgen. Ik ben meer als een jaar geleden ook eens begonnen, maar toen gestopt na 4 weken omdat mijn partner toen knieproblemen kreeg. Dus nu ben ik er alleen aan begonnen.
Vinden jullie het gemakkelijker om vol te houden alleen, want ik merk dat ik veel meer op mijn eigen tempo loop en vind het wel gemakkelijker nu.

ellen | 18-02-2011

Hoi Sjaak,

nouwww ik ga niet nog extra lopen, die 15 minuten horen gewoon in mn programma van zo'n ruim half uurtje tot drie kwartier..... per slot van rekening ben ik nog maar "net" begonnen met lopen, heb ik niet een lopers figuur (zo'n 20 kilo te zwaar) en ben mooi op weg naar de 50.... duzzz ik doe vooral errug kalm aan....

Linda | email | 18-02-2011

Wat leuk om dit 'meetingpoint' tegen te komen zeg! Ben sinds 2 januari besmet met het hardloop-/Evy virus :) Ben inmiddels bij les 22 en het gaat super.. en dat voor een (voorheen.) a-sportieveling als ik. Weet zeker dat ik het zonder het start-2-run MP3-tje nooit zo lang had volgehouden; geweldige uitvinding. Altijd fijn als Evy fier op je is ;).
Succes allemaal en volhouden he!!

Sjaak | email | 18-02-2011

Hoi Ellen, dank voor je reactie.
Hoe jij het doet doe ik het ongeveer ook. Ik warm ook een beetje op. Na een kwartier lopen ben je inderdaad aardig opgewarmt.

Ik ben nu aan het trainen voor een loop van ruim 6 km. Is het dan verstandig om als je die gaat lopen om ook een kwartier in te lopen? Of kost dat te veel energie?

Gr, Sjaak

ellen | 16-02-2011

Hoi Sjaak,
ik denk dat ieder zo zn eigen ritme heeft, maar doe het als volgt. (dit na 1/2 jaar voorzichtig opbouwen)
ik dribbel zachtjes naar mn voordeur, ga naar buiten, draai m op slot. dribbel iets sneller naar het eind van de straat (2 minuten) wandel dan een minuut terwijl ik mn muziekje opzoek en aanzet, en loop dan zo'n 15 minuten waarna ik weer een halve minuut tot 1 minuut wandel, daarna begin ik pas lekker te lopen en ga iets sneller voor nog 10 of 15 minuten en wandel dan nog zo'n 5 minuten naar huis. even de achillespezen zachtjes rekken (belangrijk voor mn ontstekinggevoelige ondedanen) zorg dat ik weer voldoende afkoel door even rustig te zitten.

Sjaak | email | 16-02-2011

Doen jullie nog aan warming up bij deze lessen of gaan jullie gelijk lopen?

ellen | 16-02-2011

Hoi Susanne,

je kunt natuurlijk ook gewoon les 26 en 27 blijven lopen tot het wel lekker gaat..... of de volgende les lopen en dan maar niet alles in n keer door lopen, zo heb ik (terwijl ik nog net geen 5 kilometer aan een stuk heb gelopen) begin deze maand de 8 van Apeldoorn gelopen:-)

Susanne | email | 16-02-2011

Hallo allemaal,

Even een vraagje aan jullie!

Ik heb afgelopen zaterdag les 26 gelopen en vond het na de 2 x 12 minuten te zwaar om door te lopen. Vandaag met goede zin les 27 begonnen maar ook dit was geen succes.. Hoe kan dit ineens? Het ging altijd goed en heb altijd alles volgehouden! Heel vervelend. Iemand enig idee hoe dit kan? Kan het te maken hebben met de menstruatie? Zal ik gewoon een paar lessen terug gaan?

ellen | 13-02-2011

Beste Sjaak, ga vooral zo door, das goed voor je lijf (niet dus)
@ Henny, je hebt helemaal gelijk!!
@ieder ander die lessen over wil slaan: denk aan je pezen en gewrichten, die gaan sneller kapot dan je lief is, bouw rustig op, neem een of twee dagen rust tussendoor, kortom, zorg goed voor je lichaam, je hebt er maar 1........

Lian | 13-02-2011

Ik ben braaf bij les 1 van Start to Run - Evy- begonnen en ben inmiddel bij les 12. Hebben jullie ook door dat Evy ons in het ootje neemt? Soms zegt ze dat je 2 minuten moet rennen maar het zijn er dan uiteindelijk 3 hahaha.....
Les 9 en 11 vond ik erg zwaar maar ik ga voor die 5 km!

sjaak | email | 13-02-2011

Eigenwijs als ik ben heb ik toch een aantal lessen overgeslagen. Ik wilde 3 lessen overslaan maar ben ipv les 5 les 9 gaan doen. 4 lessen overgeslagen dus.
Nou dat heb ik geweten ook! Ik was helemaal kapot op het eind... Wel lekker gelopen al zeg ik het zelf. Ik heb de keer daarna weer les 9 gelopen. Ging een stuk minder maar nog steeds wel lekker om te doen.
Maandag ga ik verder met les 10, daar word max. drie minuten aaneen gelopen. Dus ik ben er weer klaar voor!

Henny | 08-02-2011

Hoi. Ik denk niet dat het verstandig is om lessen te skippen. Qua conditie kun je sneller opbouwen dan dat je spieren en pezen kunnen, dus ik denk dat rustig opbouwen beter is. Maar goed, ik ben ook maar een beginner...... :)

Sjaak | email | 08-02-2011

Ik ben vorige week begonnen met het schema van Evy. De eerste les ging best moeilijk maar in de loop van de week gaat het steeds beter.
Eigenlijk merk ik nu dat ik meer wil(en kan).
Heb de laatste tijd weinig aan sport gedaan maar ik pak het snel weer op.
Zal ik gewoon een aantal lessen skippen? Of zal ik rustig doorgaan met het volgen van het schema?

Gerrit | 04-02-2011

Hier zijn ze nog te vinden:
www.faithy.nl/files/hardlopen/index.php

gert | email | 04-02-2011

hey hallo heeft iemand nog evy 0 tot 5 km.mp3
ik krijg het niet voor elkaar om dat te downloaden en dan op itunes te zetten en dan vervolgens op mn iphone.(nike+ipod).groeten gert

annemarie | email | 02-02-2011

Vandaag ben ik opnieuw van start gegaan. Ben begonnen bij les 4 gelukkig is de conditie nog zo goed dat dit kon/kan.
de tweede 2 minuten had ik zware benen en de rest ging fantastisch. Nu weer even 9 weken vol houden en dan weer verder bouwen naar de 10km

karin | email | 25-01-2011

Ik ben 3 maanden geleden begonnen met personal trainer Evy! Vind het super handig met haar aanwijzingen (kom op nog effe, je kan het) en de muziek.

Door een blessure ben ik even 6 weken gestopt maar sinds 3 weken weer aan de gang en gisteren de laatste les van 0-5 km gedaan. Ik ga deze week beginnen met de mp3tjes van 5-10 km.

Ook mooi meegenomen: 7 kilo afgevallen in 3 maanden totaal. Kan t iedereen aanraden! Je ziet zo goed dat je conditie vooruit gaat in een paar weekjes.
Iedereen veel succes en plezier hier!!

emir | 25-01-2011

start-to-run-mp3.com/download-start-to-run-cursus-met-evy-mp3-5-10-km.html

nog even http en www ervoor en klaar!

inmiddels ben ik bij les 23 het gaat erg goed
bleef continu steken bij 8 en liep mij daarop kapot en ik loop al bijna een jaar maar kwam niet verder dan hooguit een minuut of 7 trainingen ivm de schenen.
op de loopband ben ik rustig gaan lopen en wahalla les 21 op gezet en doorlopen
intervallen is niet aan mij besteed een duurloopje is beter en gaat prima van de week 10 en 20 minuten achter elkaar yeah

Tonno | 25-01-2011

Ik heb mijn knie vernacheld geloof ik :-(
Eergistermiddag, een aantal uur na les 8, begon ik last te krijgen van mijn rechter knie. (aanhechting pees van bovenbeenspier). Gisterochtend voeld eik het nog wel, maar het ging. Toen ben ik met mijn domme hoofd les 9 gaan lopen. Halverwege moest ik stoppen omdat mijn knie het niet meer trok. Gisteren kon ik alleen nog strompelen en vandaag doet het nog steeds zeer. Maar even een weekje rust houden, kijken of het over gaat, en dan op jacht naar andere (echt goede) schoenen van een winkel waar ze me goed kunnen adviseren en waar ze naar mijn looptechniek kijken.

Tonno

Tonno | 23-01-2011

Vanmorgen heb ik les 8 gelopen. Ik vond het zwaarder dan verwacht. Wel uitgelopen en daarna nog het begin van les 9 gelopen (1 min en 2 min). Ik ben weer tevreden :-), in totaal heb ikvanmorgen 19 min gelopen :-)

Tonno | 21-01-2011

@ Kim, probeer het eens hier: http: //cid-2302ab90659afe4e.office.live.com /browse.aspx /Evy%200%20tot%205%20km (zonder spaties)

@ Tessa, hoe was les 8? Daar kijk ik wel naar uit, lijkt me een leuke les met veel afwisseling.
Vanmorgen heb ik les 7 gelopen, die ging net zo goed als les 6 en ook daar heb ik nog wat minuten aangeplakt. Na les 8 gaat het opbouwen een stuk sneller h?

Groetjes
Tonno

Kim Pizlo | email | 21-01-2011

Hallo!

Ik ben nu al twee dagen aan het zoeken naar het mp3 bestand start to run met Evy 0-5 km. Ik kan het nergens vinden...ik zou zo graag willen beginnen! Zou iemand mij het bestand kunnen helpen? Ik lees dat enkele van jullie al begonnen zijn ermee?

Super bedankt!

Tessa | email | 21-01-2011

Gisteren les 8 gelopen en dat ging wel weer makkelijk,veel pauze tussendoor. Geloof niet dat ik 6 minuten achter elkaar kan lopen!

Groetjes Tessa

Bianca | 20-01-2011

OMG.. anders hou ik gewoon op met typen! hahahaha

Bianca | email | 20-01-2011

hahah Even een correctie:
Niet shock maar sjok. Woordt daarna moet daarnaast zijn..
Slaap lekker iedereen!

Bianca | email | 20-01-2011

Hallo!

Ik ben nog maar echt een beginner van 2 weken.. maar als het zo moeilijk gaat, is dat ook niet een gebeuren wat voornamelijk in je hoofd afspeelt? De eerste keer ging zo moeilijk, dacht dat het nooit wat zou worden.. en de 2e keer liep ik gelijk 4 minuten. Mijn gedachten zijn in ieder geval heel anders dan de eerste keer! Zoek de positieve uitdaging en let niet op mijn lichaam. Wel probeer na een minuut iets minder hard te lopen naar een makkelijk shock. Daarna focus ik me op de muziek, laat me meeslepen door bijv. het nr. HELLO van weet ik veel wie. Succes en maandag loop ik ook gezellig is met Evy. Ik denk dat afwisseling in loop omgeving (route, stoep, weg of kunstgras) wel heel belangrijk is. Lijkt me erg vervelend als je in een dipje terecht komt.

Suzanne | email | 20-01-2011

Hoi hoi,

voor al diegene die begonnen zijn met start to run van Evy, heel goed. Je denkt dat het je nooit gaat lukken (spierpijn en ademhaling), maar na een paar lessen gaat de knop om en ga je het gewoon halen. Heb de cursus helemaal uitgelopen en ben nu weer na 1 1/2 maand er tussen uit te zijn geweest aan het lopen en zelfs nu gaat het me goed af. Dus volhouden, ook al lijkt het alsof het je nooit gaat lukken.

Tonno | 19-01-2011

Ik snap niks van mijn lichaam. Gek hoe verschillend die lessen gaan. Vanmorgen les 6 gelopen en ik voelde in de eerste minuut al dat dit een goede les zou worden. Ik liep hem moeiteloos uit en na de laatste 3 minuten ging ik nog zo lekker, dat ik de 3 wandelminuten ook nog gelopen heb. Dus aan het eind 6 minuten achter elkaar en toen had ik nog over :-). Hierna nog een minuut of 4 gewandeld. Ik ben helemaal blij.

Tonno

Tessa | email | 17-01-2011

Vooral m'n ademhaling, stond veel wind. En last van m'n schouder, vanavond met paardrijden ook. Was de eerste keer. Ik ga het morgen weer proberen.

Groetjes, Tessa

Tonno | 17-01-2011

@Tessa, wat kost jou zoveel moeite? Heb je last van je spieren, of werkt je ademhaling niet mee?

Tonno

Tonno | 17-01-2011

@Tessa, wat kost jou zoveel moeite? Heb je last van je spieren, of werkt je ademhaling niet mee?

Tonno

Tessa | email | 17-01-2011

Ik heb zaterdag met moeite les 6 uitgelopen. Het lijkt alleen maar slechter te gaan :s Maar ik mag niet opgeven he ;)

Tonno | 16-01-2011

Jeetje, wat ben ik trots op mezelf :-)
Les 5 gedaan, kostte wel moeite, maar ik heb hem wel uitgelopen. En dat voor iemand die tot een week geleden helemaal niks, als in 0,0 aan sport deed.

Tonno

Tonno | 14-01-2011

Net heb ik les 4 gelopen. Aan mijn ademhaling merk ik dat mijn conditie nu al vooruit gaat. Alleen de spieren in mijn benen (vooral bovenbenen) hebben er nog wat moeite mee. Morgen dagje rust en dan zondag voor les 5 :)

Groetjes
Tonno

Tessa | email | 12-01-2011

Ok succes :)
Ik heb ook een speciaal jack ervoor gekocht en daaroverheen ook een waterafstotend jasje. Regen kwam alleen door de bovenste laag heen (had alleen wel ipod in m'n zak zitten..) Broek was ook goed waterafstotend dus dat was allemaal prima. Alleen die schoenen dan.. Heb ze al 2x ingespoten maar dat helpt niet.. Zijn er ook waterdichte schoenen? Meestal zat er een soort gaas bovenop toch, of ben ik nou heel dom :p

Succes Tonno, hopelijk is het dan beter weer!

Tonno | 12-01-2011

@ Tessa, ik heb gisteren voor het eerst in de regen gelopen (les 3), toen had ik een waterafstotend fleecejasje aan. Gistermiddag heb ik een speciaal runnersjack gekocht voor regenachtige winderige dagen, ik heb dat nog niet uitgeprobeerd. Ik ga vrijdag pas weer lopen.

Groetjes
Tonno

Tessa | email | 12-01-2011

Mag ik me ook melden? :) Vandaag les 5 gedaan, en voor het eerst was het een beetje zwaar. Misschien door de combinatie regen, wind en natte voeten.
Hoe doen jullie dat met dit weer?

Tonno | 11-01-2011

@ Sandra, ik heb expres niet te veel lessen erop gezet (ik had er 5 op staan). Nu heb ik 1 t/m 3 eraf gehaald en 6 erbij gezet, zodat ik nu alleen de lessen 4,5 en 6 erop heb staan. Moet niet te moeilijk zijn om de goede te vinden ;-)

Groetjes
Tonno

Sandra | 11-01-2011

@Tonno: dat probleem had ik ook. Wat ik nu doe, is van tevoren de les opzoeken en de datum onthouden. Werkt prima!

Tonno | 11-01-2011

Waaaaaaa, les 2 kon ik niet vinden op mijn MP3 speler (dat ding gooit alles steeds door elkaar), dus maar begonnen met les 3, en die heb ik zonder problemen uitgelopen :-).
Ik heb wel mijn tempo laag gehouden (snelheid komt later wel), en ik kon mijn ademhaling goed onder controle houden. Het ging gewoon goed. Ik ben hartstikke blij en trots op mijzelf.
(oh ja, ik ben net al velen van hier begonnen vanuit het absolute niks. Ik ben 47 jaar)

Groetjes
Tonno

Tonno | 11-01-2011

Waaaaaaa, les 2 kon ik niet vinden op mijn MP3 speler (dat ding gooit alles steeds door elkaar), dus maar begonnen met les 3, en die heb ik zonder problemen uitgelopen :-).
Ik heb wel mijn tempo laag gehouden (snelheid komt later wel), en ik kon mijn ademhaling goed onder controle houden. Het ging gewoon goed. Ik ben hartstikke blij en trots op mijzelf.
(oh ja, ik ben net al velen van hier begonnen vanuit het absolute niks. Ik ben 47 jaar)

Groetjes
Tonno

Sandra | 11-01-2011

@Kalvy: hoe heet die app? Ik heb ook een Iphone en heb er wel belang bij.

Tonno | email | 11-01-2011

Goede morgen,

Hier nog een nieuweling. Ik ben Tonny, en ik ben afgelopen weekend begonnen met Evy. Zaterdag haalde ik de 3 min van les 1 nog niet, dus ik heb die les zondag nog eens gedaan. Dat kostte wel meer moeite zeg, maar ik heb hem wel uitgelopen. Ik had daarna wel spierpijn in mijn bovenbenen :-).
Vanmorgen wil ik les 2 gaan lopen, even kijken wat ik dan aan doe, want helaas regent het :(

Allemaal veel succes
Groetjes
Tonno

Anne | 10-01-2011

@ Gerrit
Mag ik vragen hoe lang je je hardloopschoenen al hebt? Vaak ontstaan scheenklachten doordat de demping uit de schoenen is.

Kalvy | email | 10-01-2011

Voor alle beginnende loper met een iphone in bezit, er is een nieuwe App van Nike runners, hierop kan je ook een schema krijgen voor de 5K, 10K halve of hele marathon of zelf een afstand instellen, je kan ook feedback krijgen om de paar minuten of per afstand, 0,25, 0,5 1 km etc. Voor mij werkt het heel motiverend omdat je heel makkelijk je afstand kan bijhouden+ al je runs worden automatisch bijgehouden.

Mirjamxx | email | 08-01-2011

Hallo

Ik heb de lessen gedownload via
wwwpeterdedecker.com/start-to-run/
Vervolgens heb ik de Philips GoGear Raga voor 26,99 bij de Kijkshop gehaald. Via de site van Philips Songbird gedownload (gratis) waarmee ik vrij eenvoudig de bestanden over kon zetten op mijn nieuwe mp3. Mocht je ergens toch niet uitkomen staan er op de site heel veel duidelijke video's. Veel suc6!
Morgen ga ik beginnen aan mijn eerste training.

Sandra | 13-11-2010

Oh ja, mijn schoenen heb ik bij een hardloopspeciaalzaak aangeschaft.
(Voordat iemand gaat vragen wat voor schoenen ik heb ;-) )

Sandra | 13-11-2010

@Gerrit: jouw verhaal over de scheenbenen herken ik. Ik heb daar ook last van en ben ook van drie x naar twee x per week gegaan. Terwijl ik na het lopen uitdamp, leg ik een coldpack op mijn schenen. Daarna douche ik altijd (logisch toch?) en tegen het eind laat ik eerst koud water op mijn schenen terechtkomen, daarna warm, daarna weer koud, weer warm etc. Dat doe ik een stuk of zes x en ik eindig altijd met koud. Na het afdrogen smeer ik mijn schenen in met een anti-reumatische zalf die ik ook voor mijn tennisarm heb gebruikt (maar volgens mij kan tijgerbalsem of Voltaren net zo goed). Daarna pak ik mijn schenen lekker warm in.

Vandaag heb ik les 18 uitgelopen en dinsdag ga ik les 19 doen.

We zullen doorgaan............

Gerrit | email | 10-11-2010

Ben zelf ook redelijk fanatiek met Evy. Ik begon met absoluut 0,0 conditie, en zit inmiddels op les 21. Voor de beginners: hou vol. Je krijgt niet alleen conditie, maar ook betere controle over hartslag vs snelheid. Ik heb alleen tijdens het lopen wel last van de beruchte scheenbenen. Gezocht op shin-splints, maar de pijn zit bij mij aan de voorkant en niet de zijkanten. Ik heb al het een en ander aangepast: de wat betere gel schoenen, 2x in de week ipv 3x, tijdens het lopen iets door de kieen. Maar echt over gaat het niet, als ik wat hard druk op de scheen verneem ik wel wat (niet pijnlijk). Na het lezen van een aantal horror-verhalen twijfel ik of ik door moet gaan. Ben zelf 1.93, 98 kilo en loop in 4x8 min ongeveer 6km.

Roos | email | 09-11-2010

Hallo allemaal,

Vandaag begin ik aan les 10. Ik zie er best een beetje tegenop aanngezien ik het hele weekend en de hele maandag niks gedaan heb. Les 9 was erg zwaar, maar was toch trots op mezelf. Pijn in mijn schenen herken ik wel. Zal ook eens een bezoekje aan een goede sportzaak afleggen.

Succes allemaal!
Roos

Jeanne | 08-11-2010

@Frank..
Helaas heb ik geen "uitjediptip " zelf moet ik toegeven dat met dit weer ik ook liever in een lekkere stoel duik met een goed boek, dan hardlopen... pfff voortvechten.. in wind en regen.
Ik heb me een doel gezet en daar wil ik heen, al is het wat langzamer dan gehoopt, maar ook met een pas vooruit en 2 terug, kom je er..... ik draai me gewoon om....( als je begrijpt wat ik bedoel )
kom op .... niet opgeven, even een dip is niet erg.... komt goed, we helpen elkaar hier er wel doorheen, toch?
ik hang vast bij les 14. en bij mn route van 6 km heb ik toch nog steeds 2 x wandel pauze van 1x 1min. en 1 x 3 min nodig.

Ik heb een koelkast magneetje.....geeft moed....I'd give up chocolate..., but i'm no quitter....!!

Frank | 07-11-2010

@JEANNE
Ik heb even een dip, ik kom niet verder...heb maar besloten....terug te gaan naar een paar lesjes terug...hopelijk gaat het binnenkort weer beter....

Hoe gaat het bij jou?

Ilseke1983 | 02-11-2010

Heb gister les 17 gelopen van Evy. Bevalt me goed, had alleen ontzettende last van mijn kuiten (misschien omdat ik zondag nog even les 16 erin wilde persen). Heb hem wel uitgelopen. Het recupereren gaat redelijk. Heeft iemand nog ideen om dit sneller te laten gaan, want ik zie op tegen de minuutjes.

Ilseke1983 | 02-11-2010

Heb gister les 17 gelopen van Evy. Bevalt me goed, had alleen ontzettende last van mijn kuiten (misschien omdat ik zondag nog even les 16 erin wilde persen). Heb hem wel uitgelopen. Het recupereren gaat redelijk. Heeft iemand nog ideen om dit sneller te laten gaan, want ik zie op tegen de minuutjes.

Ilseke1983 | 02-11-2010

Heb gister les 17 gelopen van Evy. Bevalt me goed, had alleen ontzettende last van mijn kuiten (misschien omdat ik zondag nog even les 16 erin wilde persen). Heb hem wel uitgelopen. Het recupereren gaat redelijk. Heeft iemand nog ideen om dit sneller te laten gaan, want ik zie op tegen de minuutjes.

S | email | 31-10-2010

Hey iedereen,

Kwam hier terecht in mijn zoektocht naar de podcast 0-5km.
Als iemand mij daar aan kan helpen ben ik weer een gelukkige mens. ;<)

Jeanne | 29-10-2010

@Frank Gaat ie nog goed ???

@coosje en @thijs.. hebben jullie al mail reacties gekregen. ????

Thijs | email | 27-10-2010

Hallo,
ik wil beginnen met hardlopen. Kan iemand mij de 0-5 km podcast mailen??

Alvast bedankt!!

Coosje | email | 25-10-2010

Ik wil graag voor de zoveelste keer hardlopen weer gaan oppikken, maar het heeft me tot nu toe nog nooit gegrepen. Ik stop er steeds mee na een paar maanden. Wat is jullie geheim? Verder zou ik heel graag de Start to run van Evy willen hebben op mijn Ipod. Wie weet gaat dat me helpen! Heeft iemand dat voor mij beschikbaar, want ik kan het niet vinden op internet. Alvast bedankt!

frank | email | 20-10-2010

ik loop nu les 19, het gaat bijzonder goed, geen last meer van mijn schenen...morgen les 20...heerlijk

Jeanne | 19-10-2010

@ Eva ,

jij ook heel veel succes !!!!

Eva | 19-10-2010

Hoi jongens en meiden,

ik ben ook kortgeleden begonnen met lopen. Heb vanochtend les 7 gelopen en ik vind het heerlijk! Had altijd last van shinsplit (scheenbeenpijn) bij het lopen maar dat begint nu voor het eerst af te nemen ( dankzij de verstandige opbouw van het schema + goede schoenen)

Ik wil een klein beetje afvallen maar vooral ook leren hardlopen > duurlopen.

Tevens ben ik vanaf het begin (2 weken geleden) begonnen met het gezond eten en heb ik op 1 dag na geen enkel slecht (suiker/vet) eten aangeraakt. Ik voel me heerlijk, die eerste dagen waren zwaar maar ik voel nu de behoefte aan chocolade etc afnemen, heerlijk!

veel succes allemaal!

Eva

P | 18-10-2010

jessica,

misschien dat ik het fout interpreteer wat er staat, maar het lijkt wel alsof je zegt dat bij het einde van les 9 12 minuten hebt volgehouden ipv 5.
Dat zou bewonderenswaardig zijn, maar het is niet verstandig.
Probeer je te houden aan het trainingsprogramma zodat je niet veel kans hebt op blessures.

Jessica | 18-10-2010

Hoi allemaal,

Wat leuk om dit allemaal te lezen, ik wist niet dat hier een forum voor was.
Ik ben iemand die totaal niet van sporten houdt, maar sinds kort begonnen met dit hardloopprogramma. Ben nu bij les 10 en ga het nog leuk vinden ook!
Merk echt dat mijn conditie beter wordt! Moest aan het eind van les 9, 5 minuten hardlopen. Maar heb het volgehouden tot de 12e minuut. Wauw wat een fijn gevoel!
Leuk om te lezen hoe dat bij jullie gaat.

Groetjes.

Johan | 18-10-2010

Uuuh....breng geen bezoekje aan een gewone sportwinkel, maar aan een running-speciaalzaak. Gaat je idd iets opleveren.

Tom | email | 18-10-2010

Last van de schenen ? betere schoenen kopen helpt 100%. mogelijk bezoekje brengen aan een sportwinkel waar je op een loopband mag lopen om te zien welke schoenen bij je passen.

Jeanne | 14-10-2010

Hallo,

ik ben Jeanne, 47 jaar, moeder van 2 volwassen kinderen en oma van 3 kleinkinderen.
Ik ben ook een "start to run "-ner.
Ik deed wat aan Fitness om af te vallen, en een heel ander eet patroon natuurlijk. Ben 15 kg kwijt en hoop die nooit meer terug te vinden.Doe nu ook aan Zumba en sinds kort dus ook hardlopen ( les 9 vandaag )
Thuis sta ik veel op de crosstrainer,30 of 45 minuten, maar tjonge jonge wat waren de 3 minuten van les 1 lang.
vind het fijn om hier de ervaringen, prestaties, trots maar ook frutraties en tegenslagen van andere te lezen. Stimuleerd en geeft moed om door te gaan.

sonja | email | 10-10-2010

kan iemand mij de lessen mailen? Lijkt me super. Maarrrr ik ben niet zo handig in downloaden e.d., misschien een kleine uitleg erbij? Of spreekt het voor zich? Bedankt!!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld

Nu in samenwerking met runners.meetingpoint startbewijzen aanbieden bij www.hardloopevenementen.nl
Ben jij de eerste?

hit counter